۱۳۸۸ بهمن ۲۸, چهارشنبه

آموزش عكاسي (قسمت دهم)

نور طبيعي


عكسبرداري از چهره اشخاص در زير نور مستقيم آفتاب همواره سايه‌هاي شديدي روي صورت ايجاد مي‌كند كه معمولاً از زيبايي تصوير مي‌كاهد، در دياگرام مقابل نحوه عكسبرداري در زير نور خورشيد «يك منبع نور» به وضوح نشان داده شده است باتوجه به ثابت بودن سوژه و منبع نور به زواياي مختلف دوربين و عكس‌هاي حاصله دقت نمائيد.


دوربين شماره 1: نورخورشيد دقيقاً پشت‌سر عكاس قرار دارد و مستقيماً به چهره مي‌تابد معمولاً عموم مردم فكر مي‌كنند كه اين روش بهترين روش است، اما همانطوري‌كه مي‌بينيد در عكس حاصله به علت تابش مستقيم نور بر روي صورت اولاً جزئيات موضوع از بين رفته و سايه‌هاي ابرو و بيني بر روي چشم‌ها و لب افتاده و سوژه نيز مجبور است براي محافظت از نور كمي چشم‌هاي خود را ببندد. اين روش براي عكاسي از چهره به هيچ عنوان مناسب نمي‌باشد.
 2  1


34



دوربين شماره 2 و 4: نور از پهلو «سمت راست يا چپ موضوع» به سوژه تابيده است، نتيجه اينكه يك طرف سوژه داراي نور زياد و طرف ديگر داراي نور كم مي‌باشد در اين روش به علت اختلاف نور زياد، سوژه برجسته‌تر از حالت قبل «دوربين شماره 1» نشان داده مي‌شود و مشكل سايه‌هاي روي صورت نيز تا حدي مرتفع شده است و عكس به نسبت بهتر است.

دوربين شماره 3: در اين حالت دوربين مستقيماً روبه‌روي خورشيد قرار گرفته و نورخورشيد از پشت به موضوع مي‌تابد و باعث عمق دادن و برجسته نشان دادن موضوع شده است و از طرفي از سايه‌هاي روي صورت نيز خبري نيست و عكس زيبايي ثبت شده است.

اگر از حالت‌هاي اتوماتيك دوربين براي ثبت چنين عكس‌هايي استفاده مي‌كنيد به خاطر داشته باشيد ديافراگم را 2‌درجه بازتر نمايند يا اينكه از فلاش استفاده نماييد در غير اين صورت سوژه به صورت تاريك ثبت خواهد شد. اين روش عكاسي به روش عكاسي ضدنور مشهور مي‌باشد كه در شماره بعد راجع به آن صحبت خواهيم كرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر